Zeven Weken

In een poging om tegelijkertijd gespecialiseerd en breed inzetbaar te zijn, ga ik me de komende tijd steeds zeven weken ingraven in een ander onderwerp, bij wijze van experiment. Op het schema staan:

-ruimtevaart (1 september-19 oktober 2011)
-hersenen (20 oktober-7 december 2011)
-taal (8 december 2011-25 januari 2012)
-energie (26 januari-14 maart 2012)
-daarna weet ik het nog niet, maar mijn verlanglijstje is goed gevuld, met bijvoorbeeld seks, wiskunde, water, wetenschap 2.0, quantummcomputers, zwarte gaten, uitstelgedrag en andere menselijke zwaktes, en klimaat, om maar een paar te noemen

Natuurlijk schrijf niet alleen daarover. Voor opdrachtgevers schrijf ik op bestelling: vooral natuurkunde, ruimtevaart, sterrenkunde, techniek,  natuurverschijnselen, wetenschap als bedrijf en taal. En  mijn vaste stiel ruimtevaart laat ik ook niet meer los.
Zeven weken is een experiment, dus ik weet nog niet hoe het uitpakt. Misschien moet de periode korter, langer, moet ik een ander soort onderwerpen kiezen, werkt het hoe dan ook voor geen meter. Misschien is de journalistiek sowieso gedoemd.
Mocht u er ook wat van vinden, of een idee hebben voor een andere zevenwekenstiel, laat dat dan hieronder vooral weten. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *