Samenwerking

Sinds kort werk ik samen met Sija van den Beukel aan animatie’s. Even voorstellen.

Sija van den Beukel

Ik ben freelance wetenschapsjournalist, illustrator en animator. Dat is een hele mond vol, en ik zal uitleggen hoe dat zo gekomen is. Mijn eerste droom (naast balletdanseres en kok) was om filmregisseur te worden. Dat werd een propedeuse Theater-, Film-, en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

In augustus 2020 studeerde ik af in Life Science & Technology in Delft en in Leiden met de specialisatie wetenschapscommunicatie. Mijn stage bij Delta, de universiteitskrant van de TU Delft groeide uit tot mijn bewondering voor journalistiek en liefde voor tekenen. Tijdens mijn afstudeeronderzoek bij Delta onder begeleiding van Sanne Kristensen (Universiteit Leiden) maakte ik ook tekeningen en mijn eerste animatie voor de online eindpresentatie. Sanne Kristensen tipte mij eens bij Bruno van Wayenburg aan te kloppen, onder wiens begeleiding ik nu meewerk aan verschillende wetenschapsanimatie projecten als animator en tekenaar. In augustus 2020 ben ik ook mijn eigen bedrijf begonnen, lees hier meer over op mijn website.

Verder ben ik graag buiten, houd ik van koken, en hoop ik binnenkort weer meer viool te gaan spelen. Ik teken dus graag, het liefst met de hand, maar ben op aanraden van Bruno nu ook enthousiast over digitaal tekenen op de iPad. Want, oh ja, ik ben een overtuigd Apple-fanaat.