Over mij

Bruno van Wayenburg
Leiden
+31 6 25261029
bruno@xs4all.nl
twitter @brunchik
linkedin

Ik schrijf sinds 1998 over wetenschap en techniek, voor onder andere NRC Handelsblad/Next, Intermediair, Kijk, New Scientist, De Standaard, Chemisch2Weekblad, Onze Taal, Technisch Weekblad, en De Ingenieur.

Ik schrijf graag over ruimtevaart, techniek, natuurkunde, natuurverschijnselen, wetenschap als bedrijf, en over taal en taalkunde.

Van 1999 tot 2003 was ik wetenschapsredacteur bij Leidse Universitair Weekblad Mare. Van 2008-2011 was ik wetenschapsredacteur bij weekblad Intermediair. Van 2019 tot 2021 was ik publieksvoorlichter bij het natuurkundeinstituut LION van de Leidse Universiteit.

Daarnaast heb ik altijd freelance geschreven. In 2012 ben ik begonnen met het maken van animaties over wetenschap. Dat doe ik nu samen met Sija van den Beukel in animatiestudio Animated Science.

Ik heb natuurkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, daarna de Postdoctorale Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit.

One comment on “Over mij”

 1. dr P.J. M. Bongaarts schreef:

  Geachte heer Van Wayenburg,

  Ik heb met grote belangstelling uw artikel in de NRC over Sabine Hossenfelder gelezen. Ik ben zelf theoretisch natuurkundige en ben daarom zeer geïnteresseerd in wat ze te zeggen heeft. ik zou daar graag met haar over van gedachten wisselen. Daarvoor heb ik haar e-mail adres nodig. In geen van de vele web artikelen van. haar hand heb ik dat kunnen vinden.

  Misschien kunt u mij daar aan helpen. Eventueel kunt u haar eerst vragen of ze bezwaar heeft tegen het aan mij bekend maken van haar e-mail adres,

  Alvast mijn dank.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Bongaarts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *